Esküvői meghívó szöveg összeállítása

Készítsetek tökéletes szövegezést ezzel az egyszerű útmutatóval

esküvői meghívó szöveg

Ha már kiválasztottátok az esküvőtök stílusát és hozzá a meghívó designt, következik az esküvői meghívó szövegének összeállítása. Ez lehet klasszikus stílusban, de akár kitalálhattok valamilyen személyes vagy extravagáns szöveget is, de arra figyeljetek, hogy van néhány tartalmi elem, aminek mindenképp szerepelni kell a meghívóban.

Szerencsére a meghívó szövegezésének a szabályai nem túl bonyolultak, és útmutatóként szolgálnak nektek. A legfontosabb, hogy a szövege téged és a párodat, vagyis a ti szerelmeteket és nagy napotokat tükrözze. Szóval a legfontosabb, hogy nektek tetsszen!

Most végigvezetünk az elemeken, és bemutatjuk, hogy pontosan miket kell, hogy tartalmazzon egy-egy részlet.

Az esküvői meghívó szövegnek mindenképp tartalmazni kell a következőket:

  • szöveges meghívó
  • jegyespár neve
  • időpont
  • helyszín

További lehetséges elemek:

  • esküvői dress code
  • ki tartja az esküvőt
  • válaszkártya (RSVP)

Vegyük végig az esküvői meghívó szöveg részeit:

Szöveges meghívó

Sokféle módon lehet meghívni a vendégeket, hogy együtt ünnepeljétek a nagy napot. pl:

“Sok szerettel meghívunk esküvőnkre…”

Ezekről egy másik bejegyzésünkben részletesen beszélünk majd.

Jegyespár neve

Általában középen, kiemelt betűtípussal kell, hogy szerepeljen a nevetek. Ez egy olyan elem, amit biztos nem felejtetek ki, de néhány részletről fontos beszélnünk. Mindig a menyasszony neve szerepeljen először, majd utána a vőlegény neve. A név lehet csak keresztnév, vagy akár a teljes nevetek is.

Időpont

Mindig a teljes dátumot írjuk ki, hiszen a mai világban már több mint egy évre előre is küldhetünk meghívót vagy Save the date előmeghívót. Az időpontnál fontos, hogy jelöljük, ha a szertartás előtt vendégvárás is van, hogy az mikor kezdődik. De a szertartás és az étkezés (ebéd/vacsora) időpontját mindig fel kell tüntetni. Ha a részletes programot is szeretnétek bemutatni, akkor a legjobb, ha tesztek a meghívóba egy idővonalat is.

Helyszín

Egyes nagyon ismert helyszíneknél elég lehet csak a helyszín nevét feltüntetni, de általában érdemes a teljes címet megadni. Figyeljetek arra, hogy egyes helyszínek hivatalos címe nem biztos, hogy megegyezik a megközelíthetőségükkel (pl: másik utcáról való hivatalos cím).

PRO tipp

Eltérő hivatalos cím esetén mindig azt a címet kell megadni, ahol a helyszínre be tudnak jutni a vendégek.

Online esküvői meghívó használata esetén könnyen oda fognak találni a vendégek, mert a térkép linkekkel navigáció is indítható a helyszínekre.

Okosmeghívó tipp

Egyes helyszíneknél nehezebb lehet a megközelítés, ebben az esetben érdemes a parkolási információkat is megjeleníteni az Okosmeghívótokban.
esküvői meghívó térkép

Esküvői dress code

Nem kötelező eleme a meghívónak, mégis ha el akartok térni a hagyományos öltönyös/nyakkendős öltözéktől, akkor érdemes feltüntetni. Ebben a cikkben részletes leírást találtok a dress codeokról.

Ki tartja az esküvőt

Régi hagyomány szerint az esküvőt a menyasszony családja tartja, ezért egyes esetekben a menyasszony szüleinek neve felkerül a meghívóra. Sőt ha a két család közösen állja az esküvő költségeit, akkor akár a vőlegény szüleinek nevét is felsorolhatjuk.

Válaszkártya (RSVP)

Egy külön válaszkártyát is mellékelhettek a meghívótok mellé, amit vissza tudnak küldeni nektek. Ha esküvői weboldalatok is van, akkor érdemes annak a címét feltüntetni a meghívóban. Ha a vendégek meghívásához az Okosmeghívót használjátok, akkor nincs semmi dolgotok, mert a vendégek a meghívóban vissza is tudnak jelezni.

Ugye nem is olyan nehéz esküvői meghívó szöveget összeállítani?

Szóval ezeket a dolgokat érdemes tudni az esküvői meghívók összeállításának a szabályairól. Remélhetőleg ez az útmutató segít nektek a saját meghívótok kitalálásában. Bárhogy is döntötök, a legfontosabb, hogy a ti ízléseteknek megfelelő meghívótok legyen.

Ha az esküvői meghívó szöveg megírásához segítséget szeretnétek

Amennyiben szeretnétek, hogy segítsünk a meghívótok elkészítésében, vegyétek fel velünk a kapcsolatot valamelyik elérhetőségünkön!

Előző